Bimhuis

vr 22 sep 2017

20:30   € 18 / € 15 (CJP, Studenten-, Stadspas)

CARTE BLANCHE GARD NILSSEN

Gard Nilssen is een opvallende naam in de vooruitstrevende Noorse jazzscene, in bands als Puma en Bushman’s Revenge. De drummer krijgt carte blanche in het Bimhuis.

Het Bimhuis verleent regelmatig carte blanche aan bijzondere talenten uit de Nederlandse en internationale muziekwereld. Zij krijgen de mogelijkheid om naar eigen inzicht een concertavond samen te stellen. Deze keer is de beurt aan de Noorse drummer Gard Nilssen, die bekend werd met Puma en Bushman’s Revenge: powertrio’s met heftige elektrische gitaren. Daarnaast maakt hij deel uit van akoestische improvisatiebands als Cortex en zijn eigen Acoustic Unity. In de afgelopen tien jaar speelde hij op ongeveer 50 albums op trendsettende labels als Rune Grammofon, Gigafon en Clean Feed en hij werkte samen met invloedrijke musici als Mathias Eick en Lasse Marhaug.

‘Norwegian drummer Gard Nilssen has earned a reputation for powering some of his homeland’s most aggressive and loudest improvising units. But he leaves no doubt to his bona fide jazz chops’ (Downbeat).


Het Bimhuis restaurant is geopend voor aanvang van het concert van 18:30 tot 20:30 (reserveren aanbevolen 020-7882158). Na afloop van het concert is het Bimhuis Café geopend (gratis toegang).

Onderdeel van: CARTE BLANCHE SERIES

Ticket: € 18 / € 15 (CJP, Studenten-, Stadspas)

Reacties