Bimhuis

ma 23 jan 2017

21:30   € 6 / € 5 (CJP, studenten-, Stadspas)

BIMLAB 28 - CURATED BY JOSEPHINE BODE & DIRK BALTHAUS

Josephine Bode blokfluiten/zang, Dodó Kis EWI/blokfluiten, Jornt Duyx gitaar/effecten, Dirk Balthaus piano, Marcos Baggiani drums, Oğuz Büyükberber basklarinet

Blokfluitiste Josephine Bode en pianist Dirk Balthaus zijn de curatoren van deze editie van BIMLAB, de concertserie met verrassende improvisaties in het Bimhuiscafé.

Ze werd al ‘de Lady Gaga van de blokfluit’ genoemd door choreografe Katie Duck: Josephine Bode combineert de moderne, experimentele benadering van de blokfluit met zang, dans en theater. Voor BIMLAB stelde ze een groep samen met Dirk Balthaus. Deze van oorsprong Duitse jazzpianist verhuisde 25 jaar geleden naar Amsterdam. Hij speelde onder meer in Millennium Jazz Orchestra.

BIMLAB is een impro-serie in het café van het Bimhuis met onverwachte muzikale ontmoetingen. Voor iedere editie worden twee curatoren uitgekozen, leden van de Beroepsvereniging voor Improviserende Musici (BIM), ooit de naamgever van het Bimhuis. Zij nodigen musici uit om samen met hen de avond in korte sessies vorm te geven.In coproductie met BIM, gratis entree voor BIM-leden.
Café en kassa geopend vanaf 21:00 (restaurant gesloten).

Ticket: € 6 / € 5 (CJP, studenten-, Stadspas)

Reacties