Bimhuis

zo 09 apr 2017

20:30   € 32 zitplaats / € 27 staanplaats

BENNY GOLSON QUARTET

FEAT. ANTONIO FARAÒ

CONCERT ZONDER PAUZE

Benny Golson sax, Antonio Faraò piano, Gilles Naturel bas, Doug Sides drums

De Amerikaanse saxofonist Benny Golson is met recht een jazzlegende te noemen: een tenorheld én een componist van wereldberoemde standards.

Benny Golson is meer dan een fantastische tenorsaxofonist; hij is een legendarische componist die harmonie koppelde aan de energie van de bebop. Meer dan 300 composities heeft hij op zijn naam, waaronder nog altijd populaire standards als Whisper Not en I Remember Clifford.

Benny Golson speelde onder meer in de ensembles van Dizzy Gillespie en Art Blakey. Dit jaar verscheen zijn autobiografie Whisper Not, waarin hij vertelt over zijn vriendschap met John Coltrane. Golson leidt nog altijd zijn eigen kwartet. Afgelopen zomer verscheen zijn album Horizon Ahead, dat lovende kritieken ontving.

‘Among jazz greatest living composers’ (Washington Post).

‘The sound of Golson’s horn is to die for, and his forever-bluesy inventions remain enticing’ (Downbeat).


Lees hier de blog van Vera Vingerhoeds over Benny Golson.


Het Bimhuis restaurant is geopend voor aanvang van het concert van 18:30 tot 20:30 (reserveren aanbevolen 020-7882158). Na afloop van het concert is het Bimhuis Café geopend (gratis toegang).Voor dit concert kunnen geen reserveringen worden aangenomen. U kunt de gewenste zitplaats kiezen bij het kopen van uw ticket(s). Klik hier voor meer informatie over zit- en staanplaatsen.
Op vertoon van een CJP, Stadspas of studentenkaart geldt een gereduceerd tarief. Klik op tickets voor de reductietarieven.

Ticket: € 32 zitplaats / € 27 staanplaats

Reacties