Bimhuis

za 17 mei 2014

20:30   € 18 / € 15 (CJP, Studenten-, Stadspas)

BART WIRTZ FEAT. SEAN JONES

Na afloop in het café: DJ Alviz

Bart Wirtz altsax, Sean Jones trompet, Jan Smit basklarinet, Jasper Soffers piano/toetsen, Vincent Houdijk vibrafoon, Kasper Kalf bas, Joost van Schaik drums

Energieke jazz door Edison-winnende saxofonist Bart Wirtz en trompettist Sean Jones, uitblinker in het orkest van Wynton Marsalis en de Marcus Miller Band.

Zowel in Nederland als Europa wordt Bart Wirtz gezien als een van de toonaangevende saxofonisten van zijn generatie. Zijn carrière kwam in een stroomversnelling nadat hij de Edison Jazzism Publieksprijs ontving voor zijn album iDreamer, waarop hij samenwerkte met Nicholas Payton. Nu speelt hij opnieuw met een beroemde Amerikaanse jazztrompettist, namelijk Sean Jones (Wynton Marsalis’ Jazz at the Lincoln Center Orchestra, Marcus Miller Band).

Bart Wirtz heeft een flexibele stijl waarmee hij het hele spectrum bestrijkt van hardbop tot funk en nu-jazz. Na zijn succesvolle cd iDreamer, die opgenomen werd in Brooklyn, New York, is hij terug met een nieuw album waarvoor hij een band samenstelde met een uitzonderlijke bezetting, met basklarinet, vibrafoon en percussie.

‘Wirtz heeft een toegankelijke klank, met een groot bereik en een imposante elasticiteit’ (de Volkskrant).

‘One of the finest young saxophonists in Europe today, Bart Wirtz adds his own personality to every note he plays.’ (Scott Yanow).Het Bimhuis restaurant is geopend voor aanvang van het concert van 18:30 tot 20:30 (reserveren aanbevolen 020-7882158). Na afloop van het concert is het Bimhuis Café geopend (gratis toegang).

LINKS:

Bimhuis archief: Bart Wirtz

Ticket: € 18 / € 15 (CJP, Studenten-, Stadspas)

© Frank de Graaf

© Frank de Graaf

Reacties

 1. za 28 jan 2017 20:30 € 18 / € 15 (CJP, studenten-, stadspas)

  BART WIRTZ

  BENEATH THE SURFACE

  Meer info »

 2. vr 13 jan 2012 20:30 € 18 i.s.m. Muziekgebouw aan ’t IJ

  ARTVARK SAXOPHONE QUARTET & CLARON MCFADDEN

  PRESENTATIE CD ‘SLY MEETS CALLAS’

  Meer info »

 3. do 09 sep 2010 20:30 € 15

  BUSY BUSY BUSY

  ARTVARK SQ & NEW NIKS

  Meer info »