Bimhuis

zo 06 mrt 2016

14:00   € 18 / € 15 (CJP, Studenten-, Stadspas)

AMSTERDAM MARIMBA WEEKEND

SLOTCONCERT

MET TATIANA KOLEVA, HUGO CANDELARIO, KAI STROBEL, ERIC SAMMUT, GORDON STOUT, FRANK WIENK, YOUTH PERCUSSION POOL

Hoogtepunt van het driedaagse festival gewijd aan de marimba, met baanbrekende internationale spelers en componisten. Initiatiefnemer Tatiana Koleva presenteert in het slotconcert de internationale gasten en bands die zij voor het festival uitnodigt.

Het melodieuze slaginstrument marimba staat centraal tijdens de tweede editie van het Amsterdam Marimba Weekend, met zowel virtuoze bespelers als baanbrekende componisten. Dit jaar verwelkomt het festival de Amerikaanse componist Gordon Stout, één van de pioniers als solist en docent voor marimba, de Colombiaanse ‘marimbero’ Hugo Candelario met traditionele Zuid-Amerikaanse muziek vergezeld door een all-star band, Eric Sammut uit Frankrijk die een unieke stijl ontwikkelde als speler en componist.

Ook de nieuwe generatie ontbreekt niet: de Nederlandse Frank Wienk, bekend van ‘Binkbeats’ & Slagwerk Den Haag gaat de marimba in een totaal ander licht zetten in combinatie met electronica. De Duitse Kai Strobel heeft net één van de belangrijkste prijzen ontvangen tijdens de International Marimba Competition in Linz, Oostenrijk. Koleva’s Youth Percussion Pool is ook aanwezig  met speciale gast Lucas van Merwijk op drums en Samuel Ruiz op bas. Alle gasten zullen in verschillende combinaties samen optreden.

Het Amsterdam Marimba Weekend is een initiatief van Tatiana Koleva en Henny van den Abbeelen (Pustjens Percussion Products).

De middag wordt gepresenteerd door Vera Vingerhoeds. Zij schreef over deze middag op haar website.Het Bimhuis restaurant is geopend na het concert van 18:30 tot 20:30 (reserveren aanbevolen 020-7882158). Na afloop van het concert is het Bimhuis Café geopend (gratis toegang).
LINKS:

Ticket: € 18 / € 15 (CJP, Studenten-, Stadspas)

Reacties