Bimhuis

do 11 mei 2017

20:30   € 16 / € 13 (CJP, studenten-, stadspas) Live stream Bimhuis Radio

ALEX SIMU QUINTET

CD PRESENTATIE ECHOES OF BUCHAREST

Alex Simu klarinet/tenorsax/viola da gamba, George Dumitriu gitaar/(alt)viool, Franz von Chossy piano/accordeon, Jörg Brinkman cello/basgitaar, Kristijan Krajncan cello/drums

De Roemeense klarinettist/saxofonist Alex Simu reflecteert op zijn geboortestad Boekarest met zijn internationale jazzgroep uit Amsterdam.


Alex Simu speelt in verschillende ensembles, waaronder het succesvolle Arifa, dat nieuw licht werpt op eeuwenoude muziek uit het Midden-Oosten en de Balkan. Met zijn jazzkwintet richt hij zijn blik opnieuw naar het Oosten, in het bijzonder zijn geboortestad Boekarest.

 

De van oorsprong Roemeense rietblazer speelt met jazzmusici uit zijn huidige woonplaats Amsterdam, allen bijzondere dubbeltalenten. Een pianist die de accordeon erbij pakt of een drummer die uitblinkt op klassieke cello: het kan allemaal in het kwintet van Alex Simu. Naast zijn eigen muziek componeert hij regelmatig filmsoundtracks, vaak met behulp van elektronica.

 

‘Onnadrukkelijk virtuoos en met een emotionele diepgang die je eerder zou verwachten bij een veteraan als Ivo Papasov’ (de Volkskrant)

 

‘Uiteindelijk valt of staat alles met de composities, en juist die – op twee na allemaal van de hand van rietblazer Alex Simu – zijn van een adembenemende schoonheid’ (Mixedworldmusic, over Arifa)

 

‘Heel bijzonder is ook de soundscape: de muziek van Alex Simu gaat een welhaast organische verbinding aan met rollende stenen, zoemende muggen en andere, soms moeilijk benoembare geluiden’ (NRC, over de film Beyond Sleep).Het Bimhuis restaurant is geopend voor aanvang van het concert van 18:30 tot 20:30 (reserveren aanbevolen 020-7882158). Na afloop van het concert is het Bimhuis Café geopend (gratis toegang).

LINKS:

Ticket: € 16 / € 13 (CJP, studenten-, stadspas)

Reacties

 1. za 15 feb 2014 20:30 € 16 / € 13 (CJP, Studenten-, Stadspas)

  FELIX SCHLARMANN GROUP

  Presentatie CD Counterlife

  Meer info »

 2. do 20 dec 2012 20:30 € 18 / € 15

  ARIFA

  Meer info »

 3. za 19 mei 2012 20:30 € 18 i.s.m. VPRO radio

  FRANZ VON CHOSSY QUINTET

  PRESENTATIE CD WHEN THE WORLD COMES HOME

  Meer info »