Bimhuis

do 10 dec 2015

20:30   € 16 / € 13 (CJP, studenten-, Stadspas)

PLANETARIUM

ALBERT VAN VEENENDAAL, MATTHIEU DONARIER & GUEST MICHAEL VATCHER

Matthieu Donarier sax, Albert van Veendendaal piano, Michael Vatcher drums

Beeldende muziek door het duo met de Franse saxofonist Matthieu Donarier en Albert van Veenendaal op prepared piano. ‘Van noot tot noot luisterwaardig’ (JazzFlits).

Pianist Albert van Veenendaal noemt zichzelf ‘beeldend musicus’, vanwege het epische en filmische karakter van zijn muziek. Improvisatie en compositie gaan hand in hand en lopen naadloos in elkaar over. Hij houdt zich intensief bezig met het uitbreiden en transformeren van de klank van de vleugel middels preparaties. In 2009 speelde hij voor het eerst als duo met de Franse saxofonist Matthieu Donarier, wiens heldere stijl vergelijkingen oproept met Warne Marsh en Mark Turner. The Visible Ones, het meest recente album van Planetarium, verscheen op het gerenommeerde label Clean Feed.

‘Van noot tot noot luisterwaardig, niets is overbodig. De sopraansaxofoon van de Fransman is helder en loepzuiver (denk Steve Lacy) en de prepared piano van Van Veenendaal levert een fijne, spannende ritmiek’ (JazzFlits).


Het Bimhuis restaurant is geopend voor aanvang van het concert van 18:30 tot 20:30 (reserveren aanbevolen 020-7882158). Na afloop van het concert is het Bimhuis Café geopend (gratis toegang).

LINKS:

Ticket: € 16 / € 13 (CJP, studenten-, Stadspas)

© Monique Besten

© Monique Besten

Reacties