Bimhuis

zo 30 apr 2017

20:30   € 22 zitplaats / € 18 staanplaats Live stream Bimhuis Radio

INTERNATIONAL JAZZ DAY

AARON PARKS TRIO

FEAT. BEN STREET & BILLY HART

Aaron Parks piano, Ben Street bas, Billy Hart drums​

Op 30 april, International Jazz Day, in het Bimhuis:


Pianist Aaron Parks presenteert zijn nieuwe ECM-album Find the Way, met contrabassist Ben Street en meesterdrummer Billy Hart (o.a. Miles Davis).

In zijn ruimtelijke, uitdagende muziek toont Aaron Parks zich schatplichtig aan grote voorbeelden als Bela Bartók, Paul Bley en Keith Jarrett. Daarbij deinst de Amerikaanse pianist ook niet terug voor invloeden uit bijvoorbeeld filmmuziek of vocale jazz. Het titelnummer van zijn nieuwe album Find the Way, uitgebracht op ECM, ontdekte hij op een album van Rosemary Clooney en Nelson Riddle. Andere inspiratiebronnen waren Shirley Horn en Alice Coltrane. Parks treedt op met zijn akoestische trio met contrabassist Ben Street en drummer Billy Hart, bekend uit de bands van o.a. Miles Davis, Wes Montgomery en Herbie Hancock.

Aaron Parks speelde al meerdere keren voor een uitverkocht Bimhuis in de band James Farm met Joshua Redman. De in New York gevestigde pianist maakte naam in de band van Terence Blanchard en als sideman bij o.a. Christian Scott, Gretchen Parlato en Kurt Rosenwinkel.

Dit optreden vindt plaats op International Jazz Day, elk jaar op 30 april. International Jazz Day viert jazz als een bijzondere kunstvorm die mensen over de hele wereld verenigt en vindt plaats in 196 landen.


30 APRIL: INTERNATIONAL JAZZ DAY
International Jazz Day op 30 april benadrukt de positieve grondslag van jazz, als kunstvorm die wederzijds begrip en interculturele samenwerking bevordert. International Jazz Day wordt gevierd in 200 landen. De organisatie is in handen van jazzpianist/componist Herbie Hancock en Irina Bokova, directeur van UNESCO. Het Bimhuis doet mee en presenteert een concert van het Aaron Parks Trio.


Lees hier de blog van Vera Vingerhoeds over Aaron Parks.Het Bimhuis restaurant is geopend voor aanvang van het concert van 18:30 tot 20:30 (reserveren aanbevolen 020-7882158). Na afloop van het concert is het Bimhuis Café geopend (gratis toegang).Voor dit concert kunnen geen reserveringen worden aangenomen. U kunt de gewenste zitplaats kiezen bij het kopen van uw ticket(s). Klik hier voor meer informatie over zit- en staanplaatsen.
Op vertoon van een CJP, Stadspas of studentenkaart geldt een gereduceerd tarief. Klik op tickets voor de reductietarieven.

Bimhuis archief: Aaron Parks - Ben Street - Billy Hart

Ticket: € 22 zitplaats / € 18 staanplaats

Reacties

 1. vr 23 nov 2012 20:30 € 25 / € 21

  BILLY HART QUARTET 'ALL OUR REASONS'

  FEAT. MARK TURNER, ETHAN IVERSON, BEN STREET

  Meer info »

 2. © Jimmy Katz

  wo 07 nov 2012 20:30 € 35 / € 29

  JAMES FARM: JOSHUA REDMAN/AARON PARKS/MATT PENMAN/ERIC HARLAND

  *** UITVERKOCHT ***

  Meer info »

 3. wo 13 jun 2012 20:30 € 25

  DANILO PEREZ TRIO

  Meer info »